Fieke van Cuijck
Orthopedagoog
Wie ben ik?
Mijn naam is Fieke van Cuijck. Ik woon samen met mijn man en dochters in Oirschot (Spoordonk).
Sinds 2001 werk ik als orthopedagoog in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. In 2008 heb ik de postdoctorale opleiding tot NVO Orthopedagoog-Generalist succesvol afgerond. Ik heb zowel met kinderen als met volwassenen gewerkt. Aangezien ik het ook leuk vind om te werken met mensen zónder verstandelijke beperking, ben ik in 2013 een eigen praktijk begonnen, naast mijn baan binnen een grote organisatie. Dit geeft mij de mogelijkheid om met een bredere doelgroep te werken en met enthousiasme samen met de hulpvrager aan de slag te gaan om psychische klachten te verminderen.
Ik werk ook met regelmaat als consulent voor het CCE.
Thuis hebben we een zorgboerderij voor dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking (www.debeukenhoeve.nl) waarbij we samenwerken met ASVZ.
Wat doe ik?
Vanuit Praktijk Filius bied ik ondersteuning aan kinderen met psychische klachten. Zowel voor normaal begaafden als kinderen met een verstandelijke beperking.
Naast deze basiswerkzaamheden liggen mijn bijzondere interesses in het bieden van opvoedingsondersteuning bij ouders van jonge kinderen, het ondersteunen van kinderen in de rouwverwerking bij overlijden van een dierbare en traumabehandeling (EMDR).
Ook ben ik gecertificeerd vertrouwenspersoon. Organisaties kunnen mij hiervoor benaderen.
Ik ben lid van het NVO en sta ingeschreven in het SKJ.
Caroline Rijnen
Orthopedagoog/ Psycholoog
Wie ben ik?
Mijn naam is Caroline Rijnen en ik woon in Tilburg. Sinds 2007 werk ik als orthopedagoog in de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking, na een korte periode als diagnosticus binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie gewerkt te hebben. Sinds 2013 ben ik EMDR-therapeut en sinds dit jaar ook GZ-psycholoog. Aangezien ik breed opgeleid ben en mijn interessegebied ook breder is dan alleen mensen met een verstandelijke beperking, heb ik ervoor gekozen samen met Lindy en Fieke een praktijk op te zetten. Op deze manier hoop ik de veerkracht van kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen aan te spreken, zodat zij met kortdurende ondersteuning weer op eigen kracht verder kunnen.
Wat doe ik?
Binnen Praktijk Filius help ik kinderen, jongeren en volwassenen met psychische klachten of problemen. Dit kan middels verschillende behandelmethoden. Ook ben ik EMDR-therapeut.
Ik werk zowel in Berkel-Enschot als in onze locatie in Oirschot.
Ik ben lid van de NVGzP, de Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen.
Wendy Colsters
Orthopedagoog
Wie ben ik?
Mijn naam is Wendy Colsters. Ik woon samen met mijn man en kinderen in de gemeente Oirschot.
In 2007 ben ik afgestudeerd als psychomotorisch therapeut (PMT-er). Ik ontdekte al snel dat het puzzelen naar wat maakt dat een kind of jongere het moeilijk heeft, mij uitdaagt. Daarom ben ik mijn kennis en kunde op opvoedkundig gebied verder gaan ontwikkelen. In 2009 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog. Op dit moment ben ik in opleiding tot orthopedagoog-generalist. Ik verwacht in december 2020 deze opleiding af te ronden. Alhoewel ik niet meer actief als psychomotorisch therapeut aan de slag ben, gebruik ik nog steeds principes vanuit dit mooie vak.
Ik werk graag samen met kinderen, jongeren en waar mogelijk met hun ouders en/of andere opvoeders om het beste in iedereen naar boven te halen. Dat dat voor elk uniek kind, jongere en gezin op een eigen manier is, maakt het steeds weer een super leuke uitdaging. Ik neem een brede ervaring mee: naast jarenlange ervaring in de zorg voor kinderen, jongeren en volwassenen met een (licht) verstandelijk beperking heb ik ondertussen ook de nodige ervaring met de normaal begaafde doelgroep die om wat voor reden dan ook psychische klachten laat zien. Dit laatste onder andere door mijn werk binnen het speciaal onderwijs voor kinderen met ernstige gedragsproblemen.
Wat doe ik?
Vanuit Praktijk Filius bied ik met name ondersteuning aan kinderen met psychische klachten en hun gezin. Ook mensen met (het vermoeden van) een verstandelijke beperking kunnen bij mij terecht wanneer zij vastlopen. Ik denk mee in waar bepaalde gedachten, gevoelens en gedragingen vandaan komen (diagnostiek) en hoe deze beïnvloed kunnen worden (behandeling).
Ik ben lid van het NVO (Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen) en sta ingeschreven bij het SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd).