E-health

Praktijk Filius vindt het belangrijk om behandelingen aan te bieden die effectief, kortdurend en praktisch toepasbaar zijn binnen het dagelijks leven. Daarom maken we uiteraard ook gebruik van E-health.

Dat betekent ‘gezondheidszorg via internet’ en het betekent dat we in de behandeling gebruik maken van digitale programma’s waarmee u thuis, los van de afspraken in de praktijk, zelf verder aan de slag kunt met de behandeling.

Wij gebruiken hiervoor het gecertificeerde programma ‘Minddistrict’. Dit programma biedt de mogelijkheid om informatie na te lezen, opdrachten, taken en tips thuis uit te voeren, in een veilige omgeving berichten uit te wisselen met de behandelaar en de voortgang bij te houden middels vragenlijsten en dagboeken (algemeen of met een in de behandeling vastgesteld specifiek thema).

De onderdelen van het programma die bij u worden gebruikt, worden natuurlijk op uw situatie, klachten en voorkeuren afgestemd.

Voordeel hiervan is dat u de behandeling in uw eigen tijd en omgeving kunt voortzetten. Wij als behandelaar kijken mee met de gemaakte opdrachten en geven feedback. Ook kunnen de thuis gemaakte opdrachten weer worden meegenomen en besproken in de eerstvolgende ‘face-to-face’-sessie.

Op deze manier kan de behandeling ook doorgaan als u niet in de praktijk bent, en kunt u er in uw dagelijks leven optimaal oefenen en stappen zetten.