Over Ons

Praktijk Filius biedt behandeling binnen de generalistische basis GGZ en seksuologische zorg. Naast de behandelingen op locatie, hebben we ook volledig online/blended behandelingen die verzorgd worden door Marielle Maat. Daarnaast werken we vanwege drukte geregeld samen met orthopedagoog Wendy Colsters.

Lindy van den Muijsenberg

Mijn naam is Lindy van den Muijsenberg. Ik woon in Eindhoven en werk sinds 2013 als GZ-psycholoog. Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in het behandelen van mensen met seksuele klachten als seksuoloog NVVS/SH.

Ik houd vooral van dit werk omdat ik iedere keer weer zie hoe sterk mensen zijn. Iedereen heeft het weleens moeilijk. En soms is er zoveel aan de hand dat het héél moeilijk wordt. Mijn uitdaging is om ook dan, in de meest complexe situaties, de lichtpuntjes te zien. En dat kan alleen maar in samenwerking met jou/u zelf. Door goed te luisteren, mee te denken en soms een steuntje in de rug te bieden.

Wat doe ik?

Ik help volwassenen met psychische klachten of problemen. Dankzij jarenlange ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking kunnen naast volwassenen vanuit de reguliere zorg, ook deze mensen bij mij terecht.

Hulpverlening zie ik als samen puzzelen. Ik heb geen kant-en-klare antwoorden, want die bestaan helemaal niet. Wel kan ik de juiste vragen stellen, om samen dat antwoord te vinden.

Ik ben lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP), de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP) en van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS).

Lindy van den Muijsenberg

GZ-psycholoog en seksuoloog NVVS/SH
06 – 38 39 43 58
lindy@praktijkfilius.nl

Praktijkruimte:
Strijpsestraat 100, 5616 GS, Eindhoven

BIG-nummer:

89916575725

Caroline Rijnen

Orthopedagoog en GZ-psycholoog
06 – 51 68 23 25
caroline@praktijkfilius.nl

Praktijkruimtes:
Mousten 3, 5688 JB, Oirschot
Verdilaan 26, 5056 BD, Berkel-Enschot

BIG-nummer: 19918239125

Caroline Rijnen

Mijn naam is Caroline Rijnen. Sinds 2007 werk ik als orthopedagoog in de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking, na een korte periode als diagnosticus binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie gewerkt te hebben.

Sinds 2014 ben ik GZ- psycholoog en sinds 2022 EMDR practitioner. Aangezien ik breed opgeleid ben en mijn interessegebied ook breder is dan alleen mensen met een verstandelijke beperking, heb ik ervoor gekozen deze praktijk op te zetten. Op deze manier hoop ik de veerkracht van mensen aan te spreken, zodat zij met kortdurende ondersteuning weer op eigen kracht verder kunnen.

Wat doe ik?
Binnen Praktijk Filius help ik volwassenen met psychische klachten of problemen. Dit kan middels verschillende behandelmethoden, zoals EMDR, technieken uit de CGT en schematherapie en opstellingen. Ik werk zowel in Berkel-Enschot als in Oirschot.

Ik ben lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP), en van de Vereniging EMDR Nederland (VEN).

Margriet Masteling

Ieder mens heeft zijn eigen, persoonlijke verhaal – en het kan gebeuren dat je op een moment in je leven even niet meer weet hoe verder. Dan is het fijn wanneer er naar je geluisterd wordt, je alles even op een rijtje kunt zetten, en je vervolgens samen op zoek gaat naar een manier waarmee je op eigen kracht weer verder kunt.

Ik ben geboren in Duitsland en woon sinds 22 jaar in Tilburg, samen met mijn man en zoontje.

Wat doe ik?
Sinds 2005 werk ik als psycholoog, sinds 2012 als GZ-psycholoog en sinds 2018 werk ik ook als seksuoloog. Ik heb ook veel ervaring met de behandeling van mensen met een verstandelijke beperking. Mijn aanpak is altijd praktisch, positief en oplossingsgericht, en ik maak gebruik van onderdelen uit de cliëntgerichte therapie, EMDR, schematherapie, systeemtherapie, cognitieve gedragstherapie, ACT en coaching.

Behandelingen zijn mogelijk in het Nederlands, Engels en Duits.

Ik ben lid van het Nederlandse Instituut van Psychologen (NIP) en van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS).

Margriet Masteling

GZ-psycholoog en seksuoloog
06 – 83 96 41 22
mastelingpsychologie@gmail.com

Praktijkruimte:
Strijpsestraat 100, 5616 GS, Eindhoven

BIG-nummer: 19916897925

Marielle Maat

‘Wat is het moedigste dat je ooit hebt gezegd? vroeg de jongen. Help, antwoordde het paard. Om hulp vragen betekent namelijk niet dat je opgeeft. Het betekent dat je weigert op te geven, zei het paard’ (uit de jongen, de mol, de vos en het paard).

Misschien voelt hulp vragen als een zwakte. Vind je dat je het allemaal zelf moet kunnen. Dat je het alleen moet doen. Dat mag, natuurlijk. Maar, het hoeft niet. Misschien ben je het niet gewend en voelt het een beetje spannend, dat hele ‘hulp-vragen gedoe’. Dat mag. En geeft niets. Je hoeft het ook nog niet te kunnen. Net als bij heel veel andere dingen, is de eerste stap het gewoon maar een keer proberen. En als je wil, mag dat bij mij. Samen kijken we dan wat er op dit moment speelt in jouw leven en wat je nodig hebt om daar mee om te kunnen gaan.

Wat doe ik
Ben je (jong)volwassene of al op oudere leeftijd en heb je last van emotionele-, psychische-, sociale- en/of seksuele problemen? Dan kan je bij mij terecht voor begeleiding/behandeling.

Ook wanneer je last hebt van psychische- en/of emotionele klachten als gevolg van een (chronische) ziekte en/of een lichamelijk beperking dan help ik je graag. We beginnen altijd eerst met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kijken we wat jij met de behandeling wil bereiken en hoe we daar kunnen komen. We kunnen hierbij kiezen uit diverse vormen van therapie o.a. schematherapie, acceptance and commitment therapy (ACT), Inquiry Based Stress Reduction (IBSR), oplossingsgerichte therapie, compassion focused therapy (CFT), systeemtherapie en elementen van Mindfulness. Als je besluit met mij aan de slag te willen dan is dat binnen praktijk Filius met behulp van blended e-health behandeling. Ik begeleid jou dan met behulp van online therapie en daarnaast hebben we regelmatig telefonisch contact met elkaar.

Ik ben GZ-psycholoog, seksuoloog NVVS i.o, cognitief gedragstherapeut VGCT en Buiten Psycholoog. Ik heb ervaring binnen de generalistische basis GGZ, de specialistische GGZ, de POH GGZ, de ouderenzorg (VVT) en de medische psychologie. Verenigingen waar ik lid van ben zijn de vereniging voor gedrags- en cognitieve therapie (VGCT), de Nederlandse Wetenschappelijke vereniging voor Seksuologie (NVVS) en de Landelijke Vereniging van Medische Psychologie (LVMP).

Marielle Maat

GZ-psycholoog en seksuoloog NVVS i.o.
marielle@praktijkfilius.nl

Praktijkruimte:
online en telefonisch

BIG-nummer: 39923686025

Wegens grote drukte werkt Praktijk Filius sinds een aantal jaar met veel plezier samen met Praktijk voor orthopedagogiek Wendy Colsters. Wendy is orthopedagoog generalist en wordt door ons ingezet bij vragen rond beeldvorming, traumabehandeling (EMDR) en met name voor hulp bij mensen met een verstandelijke beperking. Wendy stelt zich ook even aan u voor:

Wendy Colsters

Ik woon samen met mijn man en kinderen in de gemeente Oirschot. In 2007 ben ik afgestudeerd als psychomotorisch therapeut (PMT-er). Ik ontdekte al snel dat het puzzelen naar het waarom van gedrag mij uitdaagt. Daarom ben ik mijn kennis en kunde op opvoedkundig gebied verder gaan ontwikkelen. In 2009 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog en in 2021 als NVO orthopedagoog-generalist. Ik ben niet meer actief als psychomotorisch therapeut, maar gebruik nog steeds principes vanuit dit mooie vak.

Naast jarenlange ervaring in de zorg voor kinderen, jongeren en volwassenen met een (lichte) verstandelijk beperking heb ik ondertussen ook de nodige ervaring met de normaal begaafde doelgroep die om wat voor reden dan ook psychische klachten laat zien. Dit laatste onder andere door mijn werk binnen het speciaal onderwijs voor kinderen met ernstige gedragsproblemen.

Wat doe ik?
Vanuit Praktijk Filius bied ik met name ondersteuning aan mensen met (het vermoeden van) een verstandelijke beperking wanneer zij vastlopen. Ik denk mee in waar bepaalde gedachten, gevoelens en gedragingen vandaan komen (diagnostiek) en hoe deze beïnvloed kunnen worden (behandeling).

Daarnaast ben ik EMDR – therapeut (basislid VEN). Ik ben lid van het NVO (Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen).

Klanttevredenheid

Op www.zorgkaartnederland.nl kunt u beoordelingen en reacties zien van eerder behandelde cliënten. Onze cliënten geven ons gemiddeld een 9,7!

Naast de algemene pagina van de praktijk hebben we op Zorgkaart Nederland allemaal onze eigen individuele pagina:

  • Voor vestiging Eindhoven, Lindy van den Muijsenberg, klik hier.
  • Voor vestiging Eindhoven, Margriet Masteling, klik hier.
  • Voor vestiging Oirschot, Caroline Rijnen, klik hier.

Klachten

Als u niet tevreden bent over onze behandeling of communicatie, horen we dat uiteraard graag. We vinden het fijn als u contact met ons opneemt zodat we in gesprek samen kunnen uitzoeken wat wij kunnen doen om uw onvrede weg te nemen. Als dit voor u onvoldoende helpt en u een officiële klacht wilt indienen, dan kan dat via de klachtencommissies waar we bij zijn aangesloten.

Voor Lindy, Caroline en Margriet is dat het NIP of (Lindy) de LVVP . 

Voor klachten over behandeling van Wendy kunt u terecht bij de NVO.

Praktijk Filius sfeerimpressie